Treball multidisciplinari sí, però amb respecte per les nostres competències
Publicada el 02/01/2009
Coincidint amb l'inici d'any ha entrat en vigor l'informe "Els processos assistencials en rehabilitació", un document sobre els criteris d'indicació i derivació, i sobre els instruments de valoració funcional en els processos tributaris de rehabilitació en malalties del sistema nerviós central, malalties de l'aparell locomotor i teixit connectiu, malalties de l'aparell respiratori, malalties de l'aparell circulatori, malalties de l'aparell genitourinari i logopèdia.
Si des d'un punt de vista de les generalitats de les diferents malalties, dels criteris d'inclusió i exclusió i de les escales de valoració podem dir que considerem positiu aquest treball, no podem dir el mateix del que es desprèn del redactat específic referent a la derivació. El Col·legi està amoïnat perquè creiem coartada, si més no molt limitada, la nostra llibertat d'actuació professional. Volem deixar clar que entenem que alguns pacients ens poden ser derivats per metges/metgesses especialistes en Medicina Física i Rehabilitació, però no volem ni creiem oportú que aquests professionals ostentin l'exclusivitat del dret de derivació. Reclamem aquest dret per a tots els professionals de la salut així com també demanem que, per a determinades patologies, el pacient pugui ser atès en primera instància per un fisioterapeuta.
Com és habitual el Col·legi seguirà vetllant pels interessos del nostre col·lectiu i, en aquest sentit us volem informar que ja tenim sol·licitada un reunió amb el director general del CatSalut, Sr. Josep Maria Sabaté, per transmetre-li la nostra demanda i preocupació per la situació de la Fisioteràpia en el Nou Model Sanitari Català.
Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio