Conferència: Tècniques i teràpies de darrera generació: Diatèrmia profunda UHF, làser d'alta potència i electròlisi percutània

Publicada el 30/09/2010

El passat 18 de setembre va tenir lloc, a la seu col·legial, la conferència "Tècniques i teràpies de darrera generació: Diatèrmia profunda UHF, làser d'alta potència i electròlisi percutània (EPI)", que va ser presentada pels senyors Joaquim Surós, diplomat en Fisioteràpia, Infermeria, Radiologia i Electrologia, i José Manuel Sánchez, fisioterapeuta i creador de la tècnica d'electròlisi percutània intratisular (EPI) en teixits tous.

Va iniciar la conferència el Sr. Surós explicant la seva aportació en l'electroteràpia aplicada a la Fisioteràpia, que se centra especialment en el camp tecnològic. Algunes de les seves tècniques són totalment innovadores i en d'altres hi ha introduït millores. Aquesta part de la conferència va transcórrer entre explicacions dels diferents aparells pensats i creats pel Sr. Surós i de la seva utilitat aplicada a la salut. Es va parlar de la diatèrmia profunda UHF, que ha permès millorar les perspectives terapèutiques de les patologies inflamatòries i osteoarticulars en comparació amb l'ús de les clàssiques microones i l'ona curta. També es va fer menció a la nova generació de làser d'alta potència (continu o pulsat), que és el tractament d'elecció en les patologies de teixits tous, atès que es potencia la neovascularització que reabsorbeix l'edema des de la primera sessió, millora la clínica dolorosa, redueix la inflamació i estimula la producció de col·lagen. Es va destacar que el làser, que té una efecte analgèsic i antiinflamatori, no serveix per a tot i que és amb la part tendinosa amb la que funciona millor.

Per la seva banda el Sr. Sánchez va parlar de l'electròlisi percutània intratisular ecodirigida (EPI®-ED), que és una tècnica sorgida pel seu interès professional de trobar una alternativa als tractaments existents per a les tendinopaties cròniques. És una tècnica mínimament invasiva que s'aplica al teixit tendinós degenerat (tendinosi), al qual es provoca una disminució de la concentració de protons que estimula la resposta inflamatòria necessària per desencadenar el procés regeneratiu.

Sense dubte, una conferència que va servir per fer una abordatge de la Fisioteràpia des d'un punt de vista si més no poc comú, a mig camí l'enginyeria i la sanitat.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×