El sol torna a lluir per celebrar el DiFT2013

Publicada el 08/10/2013

I finalment va sortir el sol! Després d'estar uns dies tement pels núvols i la pluja, el dissabte 5 d'octubre va tornar a lluir el sol per acompanyar-nos al DiFT, la gran festa de la Fisioteràpia, que va tenir lloc a l'Arc de Triomf de Barcelona.

La celebració, organitzada pel CFC, es va iniciar amb una batukada i va ser un èxit d'assistència de companys, voluntaris i ciutadania que van poder gaudir de les activitats lúdiques i divulgatives pensades per a tota la família. Els nens i nenes van poder realitzar el taller de salut a les escoles, centrat en l'ergonomia postural, així com activitats de dibuix, pujar a inflables, experimentar el bàsquet en cadira de rodes, menjar cotó de sucre, distreure's amb centenars de globus de colors... mentre que els més crescudets van poder realitzar els tallers que les comissions col·legials havien organitzat, van poder participar en un flash mob, realitzar una masterclass d'estiraments, fotografiar-se amb la Copa d'Europa del FC Barcelona, participar en una marxa nòrdica... desenes d'activitats on el més important era conèixer la importància que té la Fisioteràpia i com ens pot ajudar en qualsevol etapa de la nostra vida.

I com ja vam fer l'any passat, la festa va servir també per participar en un projecte benèfic. Per aquest motiu, durant el DiFT, es podia col·laborar amb La Marató de TV3 amb 1 €. Aquest euro servia per adquirir una polsera solidària que donava accés a realitzar una mini-cursa i a accedir a la zona lúdica d'inflables. Els diners recaptats per la guardiola solidària, aniran destinats íntegrament a La Marató de TV3, dedicada, aquest any, a les malalties neurodegeneratives.

Però la festa no va acabar aquí. A la tarda, l'espai Ailaic va acollir la festa VIP del CFC, adreçada a professionals, col·laboradors i voluntaris. Allà es va fer entrega del Premi al fisioterapeuta de l'any, que enguany va rebre la nostra companya Pat Vidal i integrant de la Comissió d'ObUGi del CFC, per, entre d'altres, haver aconseguit prestigiar la Fisioteràpia i l'activitat física davant la societat realitzant promoció de la salut.

Volem agrair a tots els companys de les comissions i de les seccions la seva presència al DiFT així com el seu treball incansable durant tot l'any. Gràcies a ells i a tots vosaltres hem tornat a aconseguir un doble objectiu: portar la Fisioteràpia al carrer i fer gran aquesta festa, que ja celebra la seva segona edició. Ens tornem a trobar el proper any... t'hi esperem!

L'aspecte més noticiable del DiFT, però, està en les imatges i en la notícia al TN migdia de TV3, no us les perdeu!

Vídeo resum del DIFT 2013

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio