Sobre la retallada d'hores assistencials en Fisioteràpia, pactada per l'ICASS i les principals patronals dels centres residencials de gent gran.

Publicada el 13/11/2013

Valorem negativament i ens oposem frontalment a aquestes retallades. També volem expressar i informar als ciutadans que, en cap cas, aquest col·legi professional ha estat consultat ni informat sobre la intenció d'aplicar aquests canvis que, al nostre entendre, perjudicaran la qualitat assistencial i el grau d'autonomia dels ciutadans i ciutadanes usuaris d'aquests serveis.

Entenem perfectament la situació econòmica que viu aquest sector, però no compartim una política que perjudicarà, sense cap tipus de dubte, la qualitat dels tractaments i els programes de promoció de l'autonomia personal que aquests usuaris reben actualment.

Ens és molt difícil d'entendre que una actuació clarament sanitària -com és la Fisioteràpia- tingui una consideració textual de "menys incidència en l'atenció directa de les persones dependents", i desconeixem els criteris professionals en què es basa aquesta informació que, en cap cas, compartim.

Els fisioterapeutes de les nostres residències intervenen, entre d'altres aspectes, en la valoració del grau d'autonomia funcional, exploren les capacitats conservades i realitzen un tractament SANITARI tant en la cronicitat com en les situacions de malalties sobrevingudes que puguin existir, com ara fractures de maluc, accidents vasculars cerebrals, malalties respiratòries....

Creiem que ho podem dir més alt però no més clar: aquesta decisió pot afectar la qualitat de vida d'alguns usuaris d'aquests serveis i demanem la rectificació immediata d'aquesta decisió pel bé dels nostres grans i del nostre futur; un dia o altre tots podem ser usuaris potencials d'aquests serveis.

Manel Domingo
Degà CFC

Veure text de l'acord entre l'ICASS i les principals patronals dels centres residencials de gent gran.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×