El Tercer Cafè-Tertúlia del CFC ens acosta el voluntariat de Fisioteràpia a Haití de NPH

Publicada el 21/05/2013

El passat 15 de maig, va tenir lloc, a la seu del CFC, el tercer Cafè-Tertúlia Solidària. Com ja sabeu, aquest és un projecte en què el CFC, juntament amb diverses ONG que traslladen els beneficis de la Fisioteràpia des de Catalunya a d'altres països en vies de desenvolupament, intentarà aprofundir en la sensibilització i el coneixement del món de la cooperació i reflexionar sobre les necessitats que es generen, en plena crisi, en l'àmbit internacional i també en el local o quotidià.

Aquesta tercera xerrada va comptar amb la presència de Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) i va tractar sobre el voluntariat de Fisioteràpia a Haití. El Sr. Xavier Adsarà, director executiu de la fundació NPH, va explicar que Nuestros Pequeños Hermanos va néixer el 1954 a Mèxic i, actualment, tutela uns 3.500 nens i nenes a 9 països de Llatinoamèrica.

3er Cafè Tertúlia

La filosofia per la qual es regeix NPH és la d'oferir formació i un correcte desenvolupament emocional a aquests nens, la totalitat dels quals provenen d'una situació d'extrema pobresa, sovint amb problemes de malnutrició i maltractament. D'acord amb el Sr. Adsarà, "els hi donem una segona oportunitat i ho fem millorant la seva qualitat de vida, ensenyant valors universals i estant al seu costat fins que ells volen, no hi ha una edat en què acabem la nostra tasca amb els nenes, són ells els qui decideixen quan estan preparats per viure sense el nostre ajut".

Dels 3.500 nens que tutela NPH, un 20% són infants amb discapacitats, que han de rebre un tractament especialitzat i que, en molts casos, necessiten una atenció fisioterapèutica. Per aquest motiu, el 2008 van posar en marxa el centre de rehabilitació Kay St. Germaine a Haití, que ofereix un tractament gratuït a nens haitians discapacitats, amb problemes congènits i alteracions severes en el moviment. Els objectius que es persegueixen en aquest centre no són exclusivament de diagnòstic i tractament, sinó que treballen amb els seus familiars donant-los suport social i ajudant-los a comprendre la problemàtica dels seus fills tot ensenyant-los com poden acompanyar-los davant les seves dificultats i valorar els seus progressos. Les mares dels nens que reben teràpia a Kay St. Germain i que no poden pagar el tractament dels seus fills, entren a formar part del la cooperativa del centre i treballen en l'elaboració de productes de comerç just.

Tot seguit es va parlar de com es gestiona el voluntariat i què es persegueix. El Sr. Adsarà va comentar que busquen persones que siguin un exemple per als nens i que es puguin comprometre un mínim de sis mesos. El procés per convertir-se en voluntari dura tres mesos i s'inicia omplint un formulari, al qual li segueix una entrevista personal; tot seguit s'envia la documentació de l'aspirant a voluntari al país escollit i és des d'allà, des de les ONG locals, on es decideix si el voluntari és acceptat o no.

Aquells que hi estigueu interessats, heu d'enviar una correu electrònic a volunteers@nph-spain.org o a info@nph-spain.org

Per continuar amb aquestes trobades, us informem que el quart Cafè-Tertúlia Solidària es realitzarà el proper dimecres 19 de juny a les 19.00 h a la seu del CFC, a càrrec de Sathi Sansar, un ONGD que treballa al Nepal des del 2004, la missió de la qual és el treball humanitari sostenible i l'atenció als infants desafavorits de la zona, especialment en el que fa referència a les seves discapacitats i al seu risc d'exclusió social.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×