El Congrés dels Diputats demana al Govern que autoritzi als fisioterapeutes la prescripció de medicaments

Publicada el 06/05/2013

La Comissió de Sanitat i Serveis Socials del Congrés dels Diputats va aprovar, per unanimitat, una proposició no de llei per la qual insta al Govern a presentar una modificació legislativa que autoritzi als fisioterapeutes donar indicacions i prescriure medicaments i productes sanitaris no subjectes a recepta mèdica relacionats amb l'exercici de la seva professió. D'acord amb el gruix de grups parlamentaris, aquesta és una demanda raonable i viable atès que els nous títols de grau en Fisioteràpia contemplen l'adquisició de coneixements per a l'ús de medicaments i productes ortoprotèsics i sanitaris.

La petició, que va ser aprovada per tots els grups parlamentaris, dóna resposta a una demanda història del nostre col·lectiu, sobretot després de quedar exclosos de l'actual Llei del Medicament.

A partir d'ara, el Govern té un període mínim de 6 mesos per crear els procediments oportuns per tal que es modifiqui la Llei, un cop aquesta sigui aprovada pel Congrés.

Des del CFC volem fer un agraïment especial a la Sra. Conxita Tarruella, diputada al Congrés per CiU i col·legiada honorífica del nostre Col·legi, de qui sempre hem rebut el seu suport ens dos aspectes cabdals per a la nostra professió: el reconeixement de les especialitats en Fisioteràpia i la nostra inclusió, ara més a prop, a la Llei del Medicament.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio