Gran acollida de Girona al DiFT 2014

Publicada el 14/10/2014

El passat 11 d'octubre, Girona ens va rebre de manera fantàstica per celebrar el DiFT 2014, el Dia de la Fisioteràpia. La plaça de la Constitució de la capital gironina va acollir, des de les 10.00 i fins a les 14.00 d'un ampli ventall d'activitats, que van anar des de batukades, inflables per als més petits, hip–hop amb el Brodas Bros, fins a les iniciatives que les comissions col·legials van voler compartir amb tots nosaltres: Reentrenament a l'esforç en bicicleta per al pacient amb patologia respiratòria, a càrrec de la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria; Circuit amb cadires de rodes per a nens, a càrrec de la Comissió de Pediatria; Iniciació a la marxa nòrdica, a càrrec de la Comissió d'Onco-hematologia i Cures Pal·liatives; Estiraments, a càrrec de la Comissió de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica; Taller de tai-txi, a càrrec de la Comissió d'Acupuntura, etc.

La cirereta del pastís de les activitats matinals la va posar la taula de debat que, perfectament moderada pel Sr. Lluís Puig, va unir representants de l'Administració, esportistes, metges i el degà del nostre Col·legi parlant sobre Fisioteràpia. En concret, i sota la temàtica d'Activitat física, salut i prevenció, vam comptar amb la presència de la Sra. Mariona Violán, coordinadora del Pla Nacional de Promoció de l'Activitat Física del Consell Català de l'Esport (CCE) – Departament de Presidència; el doctor Pere Soler, metge pediatre de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de l'Hospital Vall d'Hebron; el Sr. Jordi Viladoms, pilot de motociclisme i participant al Ral·li Dakar; i, com hem comentat, el nostre degà, Sr. Manel Domingo.

Un any més vam voler que la nostra festa fos solidària. Per aquest motiu, per poder gaudir dels inflables s'havia de comprar una polsera solidària per un euro. Tota la recaptació de les polseres solidàries anirà destinada íntegrament a La Marató 2014 de TV3, dedicada a les malalties del cor.

El DiFT va continuar, a la tarda, amb l'entrega del premi al Fisioterapeuta de l'Any al Sr. Joan Romero de mans del Sr. Josep Pujols i Romeu, representant territorial d'esports a Girona, qui també es va encarregar d'inaugurar l'acte. Per segon any consecutiu l'empresa DJO va entregar un ultrasò mitjançant un sorteig i ClicSoft va fer el mateix amb una llicència del programa de gestió integral de centres de Fisioteràpia. També vam poder gaudir d'una doble proposta formativa oberta a tothom i enfocada a un tema molt de moda actualment: el running.

Primer, el Sr. Miquel Àngel Martínez va presentar la ponència Fisioteràpia i running: lesions més freqüents, abordatge i prevenció, en la qual va explicar quines són les lesions que es donen de forma més habitual entre els practicants de running, com prevenir-les i, com a fisioterapeutes, com abordar el seu tractament per pal·liar-les i per evitar recaigudes.
Posteriorment, el Dr. Albert Puig-Diví ens va parlar d'un corrent emergent dins del running: Minimalisme: biomecànica de la trepitjada i evidència del seu efecte preventiu o iatrogènic. Va parlar dels trets diferencials respecte de la carrera tradicional de fons tant a nivell de la biomecànica de la trepitjada com del calçat especialitzat per a cada tècnica i va abordar l'efecte preventiu de lesions o iatrogènic del minimalisme.

Finalment, i en un marc incomparable com va ser el claustre de l'antiga església de la Mercè, vam poder gaudir d'un fantàstic pica-pica, acompanyats per la música dels Flanagan que, un cop més, ens van obsequiar amb el que ja s'ha convertit en tot un himne per al fisioterapeutes catalans, la cançó Afisiona't.

Només ens queda fer un agraïment a col·laboradors, patrocinadors i voluntaris. Gràcies a la seva implicació hem pogut fer, un any més que la Fisioteràpia surti al carrer i arribi a la ciutadania.

Podeu veure imatges del DiFT 2014 aquí, així com la seva repercussió als mitjans aquí.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×