En relació a la correspondència dels títols de diplomats a graduats

Publicada el 23/12/2014

El passat 22 de novembre, el BOE va publicar el Real Decreto 967/2014, de 21 de novembre, pel qual s'estableixen els requisits i el procediment per a l'homologació i declaració d'equivalència a titulació i a nivell acadèmic universitari oficial i per a la convalidació d'estudis estrangers d'educació superior, i el procediment per determinar la correspondència als nivell del marc espanyol de qualificacions per a l'educació superior dels títols oficials d'arquitecte, enginyer, llicenciat, arquitecte tècnic, enginyer tècnic i diplomat.

Aquesta normativa referma el que ja contemplava la disposició addicional quarta del Real Decreto 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, que disposava, com no podia ser d'altra manera, que els títols obtinguts conforme a anteriors plans d'estudi mantindrien els seus efectes acadèmics i professionals. Això implica que no hi haurà distinció entre els dos titulats i facilita l'accés dels diplomats en programes de doctorat en igualtat de condicions que els graduats.

El Reial Decret preveu uns tràmits senzills per al professional que ho sol·liciti, fins i tot es podrà fer per via telemàtica, i s'espera que el procés d'equiparació no es demori més de nou mesos.

Tanmateix, l'obtenció del certificat d'equivalència no és un requisit imprescindible per accedir a un lloc de treball o a un programa de màster o de doctorat. L'homologació de títols queda acreditada presentant el títol de diplomat i la referència de la publicació al BOE.

En aquest moment encara no està establert el mecanisme per sol·licitar aquesta certificació, que serà en el transcurs del proper 2015. Tant bon punt en tinguem més informació us n'informarem per les vies de comunicació habituals del Col·legi.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×