La Fisioteràpia respiratòria, tema del videoconsell del mes de febrer

Publicada el 20/02/2014

Tot i que el 10% dels espanyols més grans de 40 anys pateix d'MPOC, més del 70% dels malalts segueixen sense estar diagnosticats. Aquest és un dels motius pel qual el CPFCM i el CFC han dedicat el seu videoconsell del mes de febrer, entre d'altres, a aquesta malaltia greu, irreversible i invalidant, associada al tabaquisme i a l'envelliment, que provoca dolences pulmonars cròniques i que limita el flux d'aire als pulmons.

Al vídeo s'exposa els beneficis que la Fisioteràpia respiratòria aporta a les patologies pulmonars i recorda la importància de ventilar correctament la nostra habitació, beure abundant líquid per afavorir la fluïdificació de la mucositat i afavorir la seva expulsió, passejar com a mínim 20 minuts al dia i no fumar. A més s'incideix en la necessitat d'acudir a un professional sanitari si apareix febre, mucositat groga o verda, quan augmenti la sensació d'ofec o els esputs, quan tinguem inflor o edemes a les cames, somnolència o canvis en l'estat de la consciència.

Us recordem que El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC) i el Colegio Profesional de Fisioterapeutas de la Comunidad de Madrid (CPFCM) ens hem unit per desenvolupar, de manera conjunta, la campanya "12 mesos, 12 consells de salut", que té per objectiu prevenir les lesions o problemes de salut que pateix la població i mostrar els beneficis que la Fisioteràpia pot aportar en aquest sentit.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×