El CFC participa en el 7è Muscletech Network organitzat pel FC Barcelona

Publicada el 29/10/2015

Els dies 7-9 d'octubre es va celebrar a Barcelona el 7è Muscletech Network, considerat el Congrés sobre múscul i tendó més important d'Europa. L'esdeveniment, organitzat pel FC Barcelona es va dur a terme a les instal·lacions del mateix club, concretament dins del Camp Nou. L'escenari on es feien les ponències principals estava localitzat a la mateixa tribuna de l'Estadi, un emplaçament únic per a un esdeveniment de gran renom internacional.

Al Congrés hi van participar figures del món de la Fisioteràpia, la Medicina i l'Esport molt representatives en la matèria. Entre ells destaca la presència de la fisioterapeuta australiana Jill Cook, que va presentar les evidències científiques més recents en el marc de les tendinopaties. Diferents especialistes van exposar el coneixement actual sobre lesions musculars i tendinoses, la seva patofisiologia, el diagnòstic i les diferents modalitats de tractament tant mèdic com de Fisioteràpia. Les propostes de tractament de Fisioteràpia van estar molt centrades al voltant de l'exercici terapèutic, i van tenir un espai de treball propi en forma de taller pràctic. Aquest format va permetre veure en acció de ben a prop a la mateixa Jill Cook, assistida per la fisioterapeuta dels Serveis Mèdics del FC Barcelona, Marta Saula. Durant els Congrés es van realitzar diferents tallers pràctics en els quals també hi van participar fisioterapeutes catalans de renom com en Miquel Àngel Cos i en Javier Linde Cot, que van parlar de dolor engonal i de les lesions musculars dels isquiotibials, respectivament.

La Fisioteràpia va estar molt present al Congrés. El CFC va estar molt ben representat a través de la Comissió de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica, concretament 4 dels seus membres van participar-hi com a assistents: l'Ana Márquez, la Marta Tejedo, en Sergio Romero i en Marc Lari, que també va formar part del Comitè Científic en representació oficial del Col·legi. Al Muscletech també hi vam poder veure molts companys de la Junta de Govern del Col·legi com la Mònica Rodríguez, en Ramon Aiguadé, la Marta Sala, la Núria Coral o en Juanjo Brau. Per últim també hi van assistir diferents companys de professió, alguns d'ells participant activament fent presentacions orals, com en Carles Munné, la Júlia Jubany i la Olga Borao.

El Muscletech Network s'ha consolidat com un dels congressos més prestigiosos del món sobre múscul i tendó i, com no podia ser d'una altra manera, la Fisioteràpia hi té un paper ben rellevant. Seria molt bo per a la professió que participéssim cada cop més en aquest tipus d'esdeveniments, aportant treballs científics i donant a conèixer a la comunitat científica els nostres abordatges terapèutics.

Marc Lari
Coordinador de la Comissió de Fisioteràpia NME

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio