Bona resposta dels col·legiats a la Jornada Neuromusculosquelètica més internacional

Publicada el 30/11/2015

Més de 400 fisioterapeutes d'arreu de Catalunya i Espanya es van donar cita en la sisena edició de la Jornada de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, que va comptar amb les ponències de representants dels cinc continents. La Jornada (que va celebrar-se al World Trade Center de Barcelona el divendres 27 de novembre) va tenir com a ponents representants dels cinc continents: Annalie Basson (Àfrica), Ah-Cheng Goh (Àsia), Dean H. Watson (Oceania), Luis F. Prato (Amèrica) i el català Lluís Puig (Europa).

A les ponències programades es van abordar diverses temàtiques relacionades amb la Fisioteràpia. Dean H. Watson va posar damunt la taula una conferència titulada "Migranya i aferències cervicals: un matrimoni incòmode". La ponència d'Ah-Cheng Goh es va centrar en els "Models de raonament clínic per a la diagnosi i el tractament neuromusculosquelètic en Fisioteràpia". Per la seva part, Annalie Basson va tractar la "Mobilització del sistema nerviós per a patologia neuromusculosquelètica". La conferència de Lluís Puig es va centrar en l'"Abordatge i tractament de Fisioteràpia de les diferents inestabilitats d'espatlla", mentre que Luis F. Prato va parlar de la "Lesió del Lligament Creuat Anterior: Maneig fisioterapèutic basat en l'evidència actual".

En tots els casos, els aspectes tractats es van abordar de manera pràctica en masterclass, que van tenir lloc a la tarda. Com a novetat d'aquest any, la tarda va comptar amb un seguit d'activitats paral·leles que van permetre que els assistents a la jornada poguessin ocupar el temps que no tenien la masterclass a la qual estaven inscrits prèviament. Aquestes activitats paral·leles van anar a càrrec d'Ana Velázquez Colominas ("Fisioteràpia aplicada a les arts escèniques"), Jorge Lledó Cano ("Classificació i avaluació diagnòstica del pacient amb el Mètode McKenzie"), Dr. Albert Puig-Diví ("Principis neurofisiològics de l'aprenentatge motor i consideracions terapèutiques en la reeducació funcional de la marxa humana perduda"), i Alfio Albasini ("Abordatge de la síndrome femoropatel·lar amb el Mètode McConnell").

La jornada va comptar amb el patrocini de Fisioformación, i amb la col·laboració d'empreses com: Fisiofocus, Avertis Brok, Banc Sabadell, Prim i Fisioterapia y rehabilitación.

Us recordem que les ponències del matí, les podreu recuperar en breu al canal de TV del CFC, www.fisiotv.cat

Podeu veure imatges de la Jornada aquí.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×