El CFC es reuneix amb l'Ordre des Masseurs Kinésithérapeutes durant la Jornada internacional organitzada per aquesta institució

Publicada el 11/12/2015

El passat dijous 10 de desembre, el degà i el secretari del CFC, Sr. Manel Domingo i Sr. Gabriel Liesa, respectivament, van assistir a la Jornada internacional organitzada per l'Ordre des Masseurs Kinésithérapeutes de França, en representació del CFC.

La Jornada es va estructurar en dues parts: la primera va ser una entrega de premis als millors treballs de recerca en Fisioteràpia, quatre relacionats amb el món de la geriatria i un de neurologia. La segona part versava sobre la necessitat de convertir en universitaris els estudis francesos de Fisioteràpia; aquesta postura va ser defensada per diferents universitaris i representants polítics francesos, els quals van donar suport a aquest canvi.

Posteriorment van tenir lloc diferents ponències sobre com estructurar aquests estudis universitaris i la importància de la recerca com a eix motor de la professió, de la formació i de la transformació de la pràctica professional.

A la Jornada també es va escenificar la signatura d'un conveni de col·laboració entre l'Ordre i l'Estat Francès per a la lluita contra les derives sectàries relacionades amb l'aplicació de pseudociències a la població. En paraules del representant del govern francès "la Fisioteràpia ha de ser una garantia de l'aplicació de tractaments basats en l'evidència científica per tal que la població defugi de l'obscurantisme de les pseudociències".

Els representants del CFC van aprofitar la seva visita a terres franceses per mantenir una reunió amb els representants de l'Ordre des Masseurs Kinésithérapeutes per tal de generar sinergies de col·laboració a diferents nivells entre ambdues entitats.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio