Accions col·legials en defensa de la professió en l'afer Saló Darder

Publicada el 01/04/2015

Amb motiu de l'emissió del programa 'Retrats' del passat 11 de març, on el Sr. Jordi Saló Darder -que es presentava com a osteòpata amb el títol obtingut a França- feia promoció del mètode propi de valoració i tractament físic de processos patològics Saló Darder i, per tant, explicava que realitzava activitats pròpies dels professionals sanitaris sense disposar de la titulació homologada per fer-ho, el CFC, per iniciativa pròpia i amb el suport explícit de moltes queixes rebudes a les seves xarxes socials, us informa que ha procedit a enviar una carta a la Subdirecció General d'Avaluació i Inspecció d'Assistència Sanitària on es demana d'obrir un expedient per tal de verificar els fets i adoptar les mesures correctores que siguin pertinents.

De la mateixa manera també s'ha fet arribar una carta a la direcció de TV3 així com a la direcció del programa 'Retrats' per tal de mostrar el nostre malestar pels fets abans esmentats i informar-los que el 'mètode' Saló Darder "no té evidència ni validesa científica i que, pel fet d'estar creat per una persona sense la titulació sanitària corresponent, fa que el fet de difondre aquest reportatge mitjançant la televisió pública pugui posar en risc la salut de les persones que, hipotèticament, s'adrecin a ell per ser valorats i tractats". En la mateixa carta també ens posàvem a disposició d'aquest mitjà de comunicació per contrastar la competència de les persones susceptibles d'aparèixer en qualsevol dels seus programes.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×