Talons, sí o no? I de quina mida?

Publicada el 18/11/2016

Quin tipus de sabata és la més adequada, amb taló o sense? I de quina alçada ha de ser? Són preguntes freqüents quan s'ha patit alguna patologia al peu.

Siguem homes o dones, a l'hora de decidir-nos per una sabata o una altra, hem de tenir en compte quin ús en farem, quin tipus de peu tenim i si patim alguna malaltia a l'extremitat inferior o a l'esquena.

És per aquest motiu que hem dedicat el nostre vídeo-consell del mes de novembre a parlar dels talons, perquè l'ús prolongat i desmesurat de sabates de taló pot ocasionar una varietat de lesions i desequilibris en la postura, a més d'altres patologies com són artrosi o artritis als genolls, afeccions de nervis, tendinitis, galindons, dits en martell o una certa predisposició a patir lesions de turmell com ara esquinços o fractures.

Per tant, cal que pensem més en la salut i no tant en l'estètica, tot i que ambdues coses puguin ser perfectament compatibles a l'hora d'escollir el taló de les sabates.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×