L'Assemblea aprova el pla estratègic del CFC per al 2017

Publicada el 15/12/2016

L'Assemblea del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, celebrada ahir, va servir per presentar les línies bàsiques que guiaran l'actuació col·legial al llarg de 2017. L'aposta per la formació bonificada per a tots els col·legiats, la creació d'una borsa de voluntaris, la difusió dels diversos àmbits de la Fisioteràpia, la lluita contra l'intrusisme i la reforma i modernització dels actuals Estatuts són alguns dels assumptes que es plantegen com a fonaments per al curs vinent. El pressupost previst per a tot l'any ascendeix a 1.760.000 € i va ser aprovat per unanimitat.

Una de les línies principals per al 2017 tornarà a ser la formació becada al 100% per a tots els col·legiats que ho demanin. A les jornades ja clàssiques (geriatria, neuromusculoesquelètica, TIC i 2.0, etc.), se'n sumaran dues de noves: sobre Esport (21 d'octubre) i sobre Mútues de Salut. La Jornada sobre Esport tractarà sobre la importància que tenen els fisioterapeutes en la preparació de l'esportista després d'una lesió.

Pel que fa a la Jornada sobre Mútues i que vol reunir fisioterapeutes, d'una banda, i representants de mútues de salut, d'una altra, vol fer visible la feina que du a terme Grup de Treball de Mútues de Salut del Col·legi, que va començar a treballar ara fa un any. El degà del CFC, Manel Domingo, va manifestar que creu que "la Jornada de Mútues pot ser una bona oportunitat de compartir informació a l'hora d'avançar i lluitar contra la precarietat laboral i tarifària", alhora que va convidar tots els fisioterapeutes a participar-hi. En paraules de Domingo, "no ens podem quedar de braços plegats veient com algunes companyies de salut paguen 5 euros per sessions de qualitat als fisioterapeutes".

Al llarg de l'acte, Domingo va aprofitar per explicar als presents que actualment ja hi ha en mans de la Justícia fins a vuit casos d'intrusisme denunciats pel Col·legi i dels quals, fins ara, gairebé no se n'ha parlat per prudència i respecte als processos judicials. Domingo ja ha estat cridat a declarar i confia que aquests processos serveixin per fer un toc d'atenció als intrusos en Fisioteràpia.

Responsabilitat social

De cares a l'any vinent, el Col·legi mantindrà la seva habitual aposta per la responsabilitat social corporativa. Més enllà de les xerrades que des de fa anys s'organitzen sobre higiene postural en centres d'educació primària, el 2017 es continuarà la campanya divulgativa i itinerant d'higiene nasal que ja s'ha iniciat el 2016, impulsada per la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria del CFC i en col·laboració amb la FAPAC, que agrupa més de 2.000 AMPA repartides en més de 750 municipis i que representa més de 400.000 famílies.

Encara en qüestions de responsabilitat social, la Junta de Govern va exposar al llarg de l'Assemblea la idea de constituir una borsa de voluntaris permanent que permeti al Col·legi ampliar la seva col·laboració en projectes contra l'exclusió social. El fet de crear una borsa d'aquesta mena permetrà una major capacitat de reacció en el moment que sorgeixi una determinada necessitat. De fet, el Col·legi ja s'implica en diverses iniciatives socials mitjançant els col·legiats. Al llarg de 2016 s'ha participat en un projecte de cooperació que permet que persones amb seqüeles físiques per Accidents Vasculars Cerebrals que no puguin costejar-se el tractament de Fisioteràpia, el rebin gratuïtament. Aquesta és una col·laboració entre la Federació ECOM i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, amb la participació de Fisios Mundi.

Econòmicament, i en paraules del tresorer del Col·legi, Ramon Aiguadé, "la bona situació financera i de tresoreria del Col·legi, ens permet actualment seguir potenciant accions relacionades amb una formació de qualitat i variada, amb la divulgació de la professió i amb l'ampliació dels serveis socials que s'ofereixen als col·legiats".

Reforma estatutària

La Junta de Govern també va exposar a l'Assemblea que es vol tirar endavant una reforma dels Estatuts del Col·legi, bàsicament amb la idea d'adaptar-los i actualitzar-los. "No es tracta de fer canvis perquè sí, sinó de reflectir en els Estatuts de la casa accions i mesures que ja es duen a terme des de fa uns anys relacionades amb la transparència però que, fins al moment, no havien estat incorporades", explica el degà, Manel Domingo. D'aquesta manera, els Estatuts reflectiran assumptes relacionats amb la transparència que ja s'apliquen com són, per exemple, els tràmits en línia o la publicació de la memòria d'activitats. En aquest sentit, Domingo va anunciar que el CFC ja està estudiant la incorporació en els pròxims Estatuts, sempre que sigui possible, l'exercici del vot telemàtic i de processos de participació online.

La recerca de complicitats amb les institucions i la societat civil també és un altre dels objectius del 2017. La intenció és millorar les relacions amb la societat civil (partits, sindicats, associacions, etc.) i alhora mirar d'estretir els contactes amb les institucions del país, especialment amb la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya. En paral·lel, la Junta també es proposa establir vincles amb les universitats i les institucions dedicades a la recerca. "Fer més visible i prestigiosa la Fisioteràpia també implica guanyar pes i presència en determinades institucions i fòrums, i ens cal fer-ho amb tota la força que ens sigui possible", afirma Manel Domingo.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×