El BOE publica que el títol de Diplomat en Fisioteràpia es correspon amb el nivell de Grau del MECES

Publicada el 23/02/2016

En una resolució de la Direcció General de Política Universitària publicada al BOE el 22 de febrer es determina que el títol universitari oficial de Diplomat en Fisioteràpia es correspon amb el nivell 2 (nivell de Grau) del Marc Espanyol de Qualificacions per a l'Educació Superior, (MECES), que a la seva vegada es correspon amb el nivell 6 del Marc Europeu de Qualificacions.

L'equiparació al nivell 2 del MECES vol dir que tots els fisioterapeutes, independentment siguin diplomats o graduats en Fisioteràpia, tenen els mateixos drets des del punt de vista acadèmic. Així doncs, ambdós disposen del dret a l'accés a màsters i doctorats, tot i que amb algunes diferències:

ECTS Per accedir a doctorat calen
Diplomat 180 120 ECTS més
Graduat 240 60 ECTS més

I per aconseguir els crèdits que manquen per a l'accés al doctorat, ho poden fer de la següent manera:

  Opció 1 Opció 2 Opció 3
Diplomat Màster 120 ECTS 2 màsters de 60 ECTS Curs pont + Màster 60 ECTS
Graduat Màster 60 ECTS

Diplomats i graduats també tenen els mateixos drets i les mateixes competències a nivell professional, fet que els permet optar als mateixos llocs de treball amb les mateixes condicions i a la lliure circulació de professionals a nivell europeu. És en aquest sentit que us informem que no és necessari convalidar la Diplomatura de Fisioteràpia a la de Grau de Fisioteràpia per poder exercir de fisioterapeuta.

De totes maneres, aquesta correspondència que s'indica el BOE no és una convalidació automàtica del títol de Grau, sinó només una equiparació a efectes acadèmics i professionals. Per obtenir el títol de Grau s'ha de realitzar un curs d'adaptació en alguna de les universitats que ofereixin aquesta opció.

En el cas que necessiteu descarregar-vos el certificat de correspondència (podeu veure'n un exemple aquí), us informem que cal disposar del Certificat de Signatura Digital (per exemple l'IDCAT) o Certificat de Persona Física expedit per la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre i, posteriorment, accedir a la Seu Electrònica del Ministeri d'Educació.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio