Vic acull el Seminari Tècnic de Suport instrumental en Fisioteràpia respiratòria II

Publicada el 23/02/2016

El passat 30 de gener es va celebrar, a Vic, un seminari formatiu amb el títol "Suport instrumental en Fisioteràpia respiratòria II", que anteriorment ja s'havia realitzat a Barcelona i que, en breu també, se celebrarà a Girona. En aquest cas va ser el Grup d'Interès d'Osona i el Ripollès l'encarregat de dinamitzar-lo.

La Sra. Inma Castillo, coordinadora de la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria del CFC és qui va fer l'exposició davant una vintena de persones. Primerament ens va fer una breu introducció del tipus de pacient candidat a fer servir els aparells així com també un recordatori de la mecànica ventilatòria i la fisiologia de la tos, per després passar a ensenyar-nos els instruments i fer una demostració pràctica dels aparells de ventilació mecànica no invasiva, com ara el Peak Flow, la CPAP, la BIPAP, l'ambú, així com també els diferents tipus de mascaretes. Va destacar el Free Aspire com un aparell que aquí encara no es coneix massa, però que aporta beneficis importants al pacient que té dificultat per mobilitzar les secrecions bronquials, en especial el pacient geriàtric, el pacient enllitat i amb poca mobilitat.

Dir que el seminari es va fer en un ambient distès, intentant en tot moment captar l'atenció dels fisioterapeutes presents, així com convidar-los a fer preguntes que la Sra. Inma Castillo va anar resolent al llarg del matí.

Grup d'Interès d'Osona i el Ripollès

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×