El CFC posa en marxa una campanya de Fisioteràpia respiratòria dirigida als escolars catalans

Publicada el 03/02/2016

El Pla estratègic del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya per al 2016 ja és una realitat com bé sabeu tots aquells que vàreu assistir a l'assemblea col·legial del passat 18 de novembre.

Allà, la Junta de Govern, en la seva aposta habitual per la responsabilitat social corporativa, va presentar el que és la Campanya divulgativa i itinerant de Fisioteràpia respiratòria, que es posarà en marxa el proper 18 de febrer a la nostra seu de Barcelona amb una conferència a càrrec de la coordinadora de la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria, Sra. Inma Castillo.

A la conferència es parlarà, principalment, de la higiene nasal, una rutina molt important per evitar les infeccions de vies respiratòries altes (faringitis, sinusitis, rinitis, otitis...), que són un problema molt habitual, motiu de nombroses consultes mediques i culpables d'un excessiu ús de medicaments tals com antibiòtics i antihistamínics.

D'acord amb la Sra. Castillo, la higiene nasal diària –que ha de constar d'una correcta irrigació de solució hipertònica i, a més, de la realització de tècniques de desobstrucció rinofaríngia retrògrada- comporta un gran benefici en la desobstrucció de secrecions de les vies respiratòries altes i ajuda a la seva hidratació i humidificació.

Aquesta campanya que ara tot just s'inicia, està impulsada per la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria del CFC, i pretén comptar amb la implicació de fisioterapeutes col·legiats, que seran els encarregats d'anar a les escoles i explicar aquestes noves recomanacions d'higiene nasal als nostres infants, motiu pel qual s'ha elaborat un tríptic divulgatiu en el qual s'explica què és la higiene nasal, quins són els seus beneficis i quins són els passos per dur-la a terme correctament.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×