Informació relativa a la declaració responsable de no haver estat condemnat per delicte contra la llibertat i indemnitat sexual

Publicada el 01/03/2016

La Llei Orgànica 1/1996 de protecció jurídica del menor, modificada per la Llei 26/2015 i la Llei 45/2015 de voluntariat, estableix, per a tots els professionals i voluntaris que treballin en contacte habitual amb menors, l'obligació que s'aporti un certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals. Fins a l'entrada en funcionament del Registre Central de Delinqüents Sexuals, aquests certificats s'expediran al Registre Central de Penats. A aquests efectes, us informem que es considera "tracte habitual amb menors" el fet que hi hagi un únic contacte.

Els fisioterapeutes que treballin en un centre des d'abans del 28 de juliol de 2015 on hi hagi contacte amb menors, poden presentar una declaració responsable manifestant no haver estat condemnats per cap delicte sexual. Per aquesta finalitat el Col·legi ha preparat un document que podeu signar i presentar al centre, tot i que més endavant haureu d'acreditar aquesta manifestació mitjançant la certificació negativa del Registre Central de Delinqüents Sexuals.

Els fisioterapeutes de nova contractació en centres on hi hagi contacte amb menors han d'acreditar obligatòriament la certificació negativa del Registre Central de Delinqüents Sexuals. Us recordem que es pot obtenir a la pàgina web del Ministerio de Justícia (el tràmit es pot fer en línia amb certificat digital).

Ens podem trobar amb situacions en les quals els centres de treball demanin aquesta certificació encara que el professional no estigui en contacte amb menors. D'acord amb allò que disposa la llei, no seria necessari, en aquest cas, presentar l'esmentat certificat, el qual pot ser substituït per una declaració responsable indicant que no esteu en contacte amb menors però que si arribés el cas, sí que es lliurarà la certificació negativa per acreditar la compatibilitat amb el lloc de treball. Per aquesta finalitat podeu presentar aquesta declaració.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×