Neix el Grup de Treball de Marxa Nòrdica

Publicada el 18/04/2016

Us informem que el Col·legi ha creat el Grup de Treball FisioMarxa Nòrdica (FMN) "Marxa nòrdica realitzada per fisioterapeutes". La finalitat d'aquest nou grup és divulgar els beneficis que pot oferir la marxa nòrdica com a eina terapèutica i de salut als diferents tractaments que fem com a professionals de ciències de la salut i experts en el moviment humà en diferents àmbits clínics.

Aquest Grup de Treball està integrat per: Marta Rispa, Rubèn Jordan, Rosario López, Òscar Gasquez, Anna Gey, Assumpta Boada, Núria Santaulària i Rafel Donat, com a coordinador.

Com a objectius, aquest grup de fisioterapeutes i instructors de marxa nòrdica, s'han marcat:

  • Identificar, debatre, consensuar i divulgar els beneficis de la marxa nòrdica per a cada una de les malalties, patologies, disfuncions o condició de salut que poden ser tractades mitjançant aquest exercici físic.
  • Identificar i divulgar els estudis científics publicats que avalin la utilització de la marxa nòrdica com a eina terapèutica a través de la Revista Científica del Col·legi.
  • Identificar i promoure els diferents itineraris de salut d'arreu de Catalunya vinculats a la marxa nòrdica.
  • Realitzar una revisió narrativa sobre els beneficis de la marxa nòrdica com a eina.
  • Realitzar una guia de pràctica clínica divulgativa per promoure la marxa nòrdica com a criteri de bones pràctiques en prevenció de la malaltia, assistència i tractament de les disfuncions derivades i promoció de la salut.

Rafel Donat
Coordinador del GT de FisioMarxa Nòrdica

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio