Els beneficis de l'exercici físic, en el videoconsell de l'abril

Publicada el 25/04/2016

L'exercici físic terapèutic controlat per un professional sanitari contribueix a reduir els dolors osteoarticulars provocats pels problemes d'esquena o l'artrosi, entre altres causes, i que són molt freqüents entre la població d'edat més avançada. Així ho explica el videoconsell d'aquest mes d'abril, que des del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (en col·laboració amb d'altres col·legis de l'Estat) acabem de fer públic.

El videoconsell també incideix en què l'activitat física controlada per un professional de la salut disminueix el risc cardiovascular, la possibilitat de patir diabetis i el risc de caigudes, i incrementa la densitat mineral òssia, la capacitat pulmonar i la funció cognitiva, entre d'altres.

El consell audiovisual també proporciona un seguit de recomanacions per a aquelles persones que volen practicar exercici físic i que pateixin algun tipus de dolor. En aquests casos, els experts recomanen condicionar la intensitat, durada i tipus d'exercici a la capacitat física de cadascú per evitar possibles lesions; fer un bon escalfament; fer l'exercici de manera regular deixant dies de descans; evitar que l'exercici provoqui més dolor, i no prendre analgèsics previs a la realització de l'exercici per no forçar el cos més del que caldria.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×