Com caminar correctament? Ho expliquem al videoconsell de maig

Publicada el 18/05/2016

Tots sabem que caminar és beneficiós per a la nostra salut. De fet, fer uns 10.000 passos al dia augmenta el nombre de cèl·lules immunològiques i provoca que les defenses del nostre organisme incrementin la seva efectivitat més d'un 30%, però, sabem fer-ho correctament? Això és el que ens explica el videoconsell del mes de maig corresponent a la campanya "12 mesos, 12 consells de salut".

I és que, segons ens indica el videoconsell, caminar també enforteix els músculs del maluc, les cuixes i les cames; regula la pressió sanguínia; disminueix el perill d'infart; millora l'activitat cardíaca; ajuda a reduir l'estrès, i és tot un suport per a la regeneració òssia, ja que el calci dels aliments s'aprofita més si s'activen els ossos regularment.

Malgrat tot, la marxa d'una persona es pot veure afectada per diverses patologies, cosa que pot originar modificacions en el patró normal. Això pot obeir a diverses causes com, per exemple, una discrepància de la longitud dels membres inferiors, una limitació del rang articular (és a dir, quan l'articulació no es pot moure tot el que hauria de fer-ho) o una inestabilitat articular que pot arribar a impossibilitar la marxa, entre d'altres. Quan això passa, cal consultar els professionals, atès que la Fisioteràpia és una eina que ressol i redueix els trastorns de la marxa a curt i llarg termini, així com el risc de caigudes i d'altres lesions associades.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio