La 39a Assemblea del CFC aprova, per unanimitat, l'estat de comptes del 2015

Publicada el 16/06/2016

Un total de 14 conferències, 24 cursos i 21 seminaris organitzats; fins a 298 ofertes de treball publicades i 724 consultes ateses pels nostres assessors (fiscal, laboral i jurídic)... aquestes són algunes de les dades que figuren a la Memòria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya corresponent a l'any 2015 i que es va presentar a l'Assemblea celebrada a la ciutat de Tarragona el 15 de juny. La 39a Assemblea Ordinària del Col·legi també va servir per donar el vistiplau a l'estat de comptes de l'any 2015, que es va tancar amb un balanç positiu de 81.474 € (que es destinarà a fomentar l'activitat formativa).

La Memòria presentada -i que podeu consultar online en aquest enllaç– evidencia clarament quines són les principals línies d'actuació́ del Col·legi d'uns anys ençà. Així, al llarg del 2015 van ser 62 les activitats formatives que es van dur a terme, si sumem les conferències (14), els cursos (24), les jornades (3) i els seminaris (21). Una formació que, en el seu conjunt, va convocar 1.708 assistents, destacant els 400 fisioterapeutes que van participar a la VI Jornada de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica (celebrada a Barcelona el mes de novembre) i que, com és habitual els darrers anys, va incorporar tot un seguit de masterclass pràctiques en sessió de tarda.

"Més enllà de promoure i facilitar que la formació dels col·legiats sigui un dels objectius que recullen els nostres estatuts, des del Col·legi tenim més que assumit que es tracta d'una prioritat absoluta i és per aquest motiu que ja hem instaurat que les jornades siguin de caràcter gratuït per a tots els nostres col·legiats", va afirmar el degà, Manel Domingo. Aquesta filosofia es va traduir en les 1.455 places formatives que van ser bonificades per als col·legiats.

En benefici directe dels seus representats, el Col·legi també mira de prestar un seguit de serveis de caire quotidià per als col·legiats. Així, el Col·legi disposa d'assessories laboral, fiscal i jurídica a totes les demarcacions de Catalunya. A aquest servei d'assessoria s'hi pot accedir físicament, mitjançant correu electrònic o via consulta telefònica. Al llarg de l'any 2015, aquests assessors van atendre un total de 724 consultes, de les quals 348 corresponien a l'àmbit fiscal, 321 al laboral i 55 van ser de tipus jurídic. Per concertar visita o realitzar consultes directes a qualsevol de les assessories de Catalunya, cal contactar amb el Col·legi per correu electrònic, per telèfon 93 207 50 29 o omplint el formulari web de cada assessoria.

Una altra dada destacada de l'activitat al llarg del 2015 té a veure amb la Borsa de treball del Col·legi, que va publicar un conjunt de 298 ofertes laborals, de les quals tan sols 7 provenien de l'estranger. Del total d'ofertes rebudes, 121 eren amb contracte laboral, 157 per a prestació de serveis i 13 eren de voluntariat. La Memòria també recull la satisfacció per part dels col·legiats que han utilitzat aquest servei, atès que el 100% ha trobat d'utilitat la informació facilitada i no dubten a recomanar-lo a la resta de col·legiats.

En un altre ordre de coses, el Col·legi té com una de les seves principals prioritats la lluita contra l'intrusisme, en considerar que, actualment, el nostre col·lectiu és un dels més afectats per la pràctica de l'intrusisme professional, atès que són moltes les ofertes que, sense disposar de la qualificació adequada, s'adrecen a qualsevol persona del carrer. És per aquesta raó que el Col·legi gestiona un registre amb totes les notificacions i accions realitzades sobre casos d'intrusisme professional. En aquest sentit, al llarg de 2015, es van obrir un total de 43 expedients per intrusisme. En paral·lel, el Col·legi també ha establert mecanismes de comunicació amb la Subdirecció General d'Avaluació i Inspecció d'Assistència Sanitària de la Generalitat de Catalunya per informar-los de les irregularitats que es detecten. Les notificacions a Inspecció Sanitària durant l'any passat van ser un total de 20.

Altres dades relatives al 2015 tenen a veure amb els ajuts concedits a la investigació i a la formació de postgrau i/o continuada, que van ser 24, cinc més que en l'any anterior. Pel que fa als ajuts formatius, es van elevar a 14.436 euros mentre que els d'investigació van sumar 9.000 euros.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×