La contramarxa salva vides

Publicada el 09/06/2016

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya us informa que la fisioterapeuta Marta Erill (autora del blog 'Una mare d'un altre planeta'), el portal 'A contramarxa' i el grup de Facebook 'A contramarxa salva vides', llancen la campanya #niunpequemasenpeligro mitjançant la qual pretenen conscienciar sobre la importància que els menors de 4 anys viatgin en els cotxes "a contramarxa".

Segons Erill, la iniciativa parteix del desconeixement que encara hi ha al respecte i de la certesa que, "el 80% dels pares i mares de nens menors de quatre anys no dubtaria a posar-los immediatament a contramarxa si sabessin la diferència que això suposa". En aquest sentit, adverteix que el coll i la columna vertebral dels petits no estan preparats per protegir-los d'una tracció forta i poden patir lesions severes.

"L'estat de maduració de la seva columna vertebral i el nivell de desenvolupament de la seva musculatura no els serveixen encara per protegir-se d'una tracció forta, que arriba a ser de 320 kg en un xoc de tan sols 50 km/h", explica Erill. En un impacte d'aquesta magnitud, la medul·la d'un menor de 4 anys pot arribar a estirar-se més de cinc centímetres, amb unes conseqüències nefastes.

La campanya s'ha fet pública a Twitter amb el hashtag #niunpequemasenpeligro, mentre que podeu llegir més informació al respecte al blog de la seva impulsora, Marta Erill: http://www.unamamadeotroplaneta.com/ni-un-peque-mas-en-peligro/

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×