Nova resolució sobre les condicions per a l'aplicació de punció seca

Publicada el 11/07/2016

El passat 4 de juliol, la Junta de Govern va aprovar la nova resolució sobre les condicions per a l'aplicació de la punció seca. Les principals novetats són el canvi dels requisits formatius i la incorporació del registre de punció seca del Sistema Nerviós Central (SNC). Així doncs, els requisits d'accés al Registre de fisioterapeutes que practiquen la Punció Seca ve determinat per l'acreditació d'una formació amb una durada no inferior a 60 hores lectives, que contempli els següents aspectes:

  • Diagnòstic i tractament conservador dels Punts Gallet Miofascials (PGM).
  • Tractament mitjançant punció seca dels PGM (mínim 36 hores – 60% de les hores lectives).

En el cas d'aplicació, en exclusiva, de la tècnica de punció seca en lesions del SNC (hipertonia i espasticitat), caldrà acreditar una formació específica de tractament de lesions del SNC d'un mínim de 36 hores lectives.

En els dos casos de la formació que reben els fisioterapeutes, aquesta haurà d'estar reconeguda per una escola universitària de Fisioteràpia o bé pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries – Comisión de Formación Continuada del Ministerio de Sanidad y Consumo o equivalent.

S'estableix un període d'adaptació per a formacions realitzades abans del 31/12/2017, en les quals serà vàlida tant l'acreditació dels criteris formatius de la present resolució com els de la Resolució col·legial 003/2012 de 6 de juny, sobre condicions per a l'aplicació de punció seca.

Podeu consultar la resolució aquí

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio