Dones esportistes i problemes d'incontinència urinària, al vídeo-consell del mes de març

Publicada el 23/03/2017

Els col·legis professionals de fisioterapeutes de Catalunya, Madrid, el País Basc, Navarra i Galícia alerten que entre el 20% i el 51% de les dones esportistes de 25 a 45 anys pateixen d'incontinència urinària, al marge que tinguin o no fills. Així ho recull el vídeo-consell d'aquest mes de març -en el marc de la campanya "12 mesos, 12 consells de salut"-, on també s'informa que la incidència augmenta en esports d'impacte o que requereixen de gran esforç, i pot evitar-se prestant atenció als músculs que conformen el sòl pelvià.

Així, el vídeo-consell aconsella anar a la consulta del fisioterapeuta si es detecten pèrdues accidentals d'orina en fer exercici, riure, tossir o esternudar; si es té dificultat per buidar la bufeta o els intestins; si es pateix dolor pelvià, alteracions de la sensibilitat en les relacions sexuals o sensació de pes a la vagina. El fisioterapeuta ens indicarà com desenvolupar l'activitat esportiva de manera saludable amb un programa personalitzat d'exercicis. "La Fisioteràpia uroginecològica té eines per a una pràctica esportiva saludable, i l'eficàcia del tractament se situa entre el 44 i el 69%", segons el vídeo-consell.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×