La Secció Territorial de Tarragona celebra la Jornada ‘Fisioteràpia en la Dona i el Nen' en el marc de la seva reunió anual

Publicada el 07/03/2017

El passat 4 de març de 2017, la Secció Territorial de Tarragona va celebrar la seva desena reunió anual al CaixaForum de Tarragona, amb la col·laboració de l'Obra Social La Caixa, titulada "Fisioteràpia en la Dona i el Nen". Es van realitzar un total de 7 conferències:

  • Núria Raspall i Maria Alegret ens van parlar de la recuperació de la sexualitat en el postpart, tema al qual no se li dona la suficient importància, atès que moltes dones pateixen seqüeles que cursen amb dolor i falta de sensibilitat.
  • Sandra Salazar va parlar sobre el vincle i el desenvolupament motor donant una visió global del nen en la seva primera infància (control i aprenentatge d'habilitats motrius, esquema corporal, el desenvolupament de les diferents dimensions, etc.).
  • Eva Hernando, a la seva ponència "Em fa mal el perineu", ens va explicar que el dolor és un símptoma d'alarma que ens avisa d'un dany als teixits, però que en moltes pacients amb dolor pelvià es perpetua en el temps, perd el seu sentit protector i es transforma en patològic.
  • Cristina Adillón, des de la seva experiència, va explicar què és el Trastorn Conversiu en edat pediàtrica, entitat de difícil diagnòstic i maneig terapèutic. Aquests pacients arriben als serveis de rehabilitació per dèficit motor i/o sensitiu sense una causa orgànica o mecanisme fisiològic justificats.
  • Blanca Solé va donar claus per al reentrenament abdominal, no pas per aprendre exercicis sinó per saber fer una bon anàlisi dels que ja sabem i poder, si convé, modificar-los.
  • Itxaso Galdós va tractar l'exercici i sedentarisme en el nen/a: quines característiques ha de reunir l'exercici en els nens, quines poden ser les conseqüències en el sistema musculoesquelètic i com ha de sorgir un canvi de la nostra societat.
  • I per últim, David González, psicòleg, va posar la nota multidisciplinària de l'esdeveniment, atorgant eines per millorar la nostra interacció amb els pacients i conèixer-nos a nosaltres mateixos per evitar que les nostres emocions interfereixin en el tractament dels pacients.

Els objectius d'aquesta jornada foren motivar els col·legiats de la província a què participin de manera activa en les diferents activitats, crear un punt de trobada on compartir coneixements i experiències davant diverses patologies i les diferents opcions de tractament, ampliar els coneixements dels fisioterapeutes que es dediquen al camp de la ginecologia i la pediatria i donar eines als que no s'hi dediquen per reconèixer un problema i derivar-lo correctament.

També es va informar als assistents del funcionament de la Secció Territorial de Tarragona, el seu pressupost, activitats passades i futures i es va insistir en la importància de la seva participació i comunicació perquè puguem conèixer les seves necessitats.

L'activitat va tenir una excel·lent acollida entre els participants, es varen crear debats molt interessants sobre el nostre rol en la societat i els canvis que hauríem de realitzar i es van proposar noves formacions que es voldrien realitzar.

Secció Territorial de Tarragona

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio