La Secció de Girona celebra una conferència sobre sòl pelvià en el marc de la seva reunió anual

Publicada el 07/06/2017

El passat 27 de maig, la Secció Territorial de Girona del CFC va celebrar la seva reunió anual a Olot. Els membres de la Secció va fer un resum de totes les activitats realitzades el 2016-2017 i van presentar les que es faran fins acabar l'any.

En el marc de la trobada es va celebrar la conferència "Reprogramació Abdominal i Sòl Pelvià", a càrrec de la fisioterapeuta i coordinadora de la Comissió d'ObUGi del CFC, Sandra Sancho, que va realitzar una breu introducció de l'anatomia i funció del sòl pelvià i de com aquest es veu influenciat per les pressions abdominals. També va parlar dels factors de risc i va donar recomanacions generals per tal de protegir la regió abdomino-pelviana amb l'objectiu de prevenir possibles patologies. Tot seguit va fer una demostració de com realitzar una valoració de la faixa abdominal i dels canvis de pressió generals. Per últim, ens va mostrar exercicis de com prendre consciència a l'hora de contraure la musculatura del sòl pelvià i com ensenyar-los als pacients de forma entenedora i senzilla. E aquest sentit va puntualitzar que els hipopressius és una molt bona eina per recuperar el sòl pelvià, però no estan indicats per a tothom i en molts casos serà necessari un treball previ personalitzat.

Secció Territorial de Girona

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Esta web utiliza 'cookies' para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al seguir navegando aceptas nuestra política de cookies.×